CHP MUĞLA İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU’NUN 15 TEMMUZ BASIN AÇIKLAMASI

14.07.2022

15 Temmuz 2016’da ülkemiz Fettullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimini yaşadı. 251 yurttaşımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 15 Temmuz ile gerçek bir hesaplaşma; FETÖ'nün, bu devletin kılcal damarlarına kadar girmesine göz yuman zihniyetle siyaseten ve hukuken hesaplaşarak mümkündür. Bu hesaplaşmaya gerçekler ortaya çıkana kadar devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz. “Ne istediniz de vermedik” diyenler Gazi Meclisin bombalanmasından sorumlu olanlardır. Cemaatlere, tarikatlara haksız yere mevki makam bahşedenler, bu yapılara kamu kaynaklarını yağmalatanlar çocuklarımızın geleceğini çalanlardır.

15 Temmuz’a giden yolu açanlar, aynı zamanda darbe girişimini vesile kılarak kamuda büyük bir tasfiye operasyonuna giriştiler. Bu operasyonlarda yarattıkları hukuksuzluklar bugün var olan otoriter devlet yapılanmasına giden taşları döşedi. Herkese darbeci yaftası yapıştırarak, gerçek darbecilerle suç ortaklıklarını gizlemeye çalıştılar.

CHP olarak bütün darbelere karşı olduğumuz gibi, 15 Temmuz’un karşısında da dimdik durduk. Durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz “ Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün partisiyiz.