CHP MUĞLA İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU: ”CUMHURİYET HALK PARTİMİZİ DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ 99. YILINDA İKTİDARA TAŞIMA AZİM VE KARARLILIĞINDAYIZ.”

08.09.2022

Bu yıl partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 99. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Partimiz İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. Savaş meydanlarından siyaset sahnesine, halkın özgürlük mücadelesi içinden süzülerek vücut bulmuş bir çınardır.

Emperyalizm destekli orduları ülkemizden çıkardığımız günün, 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş’unun partimizin Kuruluş günü olarak kayda geçmesi hiçbir partinin sahip olmadığı bir zenginliktir.

Tarihsel başarılarının arasında; emperyalizmden Kurtuluş mücadelesini, Cumhuriyet’i kurma başarısıyla taçlandırmış olmaktan, ülkemizi çok partili yaşama sorunsuz taşımaya, gerçek sosyal devlet uygulamalarını hayata geçirmeye kadar bir dizi kazanım bulunmaktadır.

Tarihimizden aldığımız güç ile bugün Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma mücadelesi yürütüyoruz. Tek Adam Rejimi Cumhuriyetin bütün kazanımlarını yok etti. Devletin bütün kurumsal mimarisi tahrip oldu. Anayasal düzen yara aldı. Yurttaşlık hukuku darmadağın edildi. Ekonomi çöktü. Vatandaşın “geçinemiyoruz” çığlığı Saray’ın duvarlarını aşamıyor. Halk sefalet içinde iken kendilerine Saraylar inşa edenler unutmasın ki, karşılarında egemenliği Saraylardan alıp Meclise, halka veren bir parti CHP var.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kıyısına ulaştığımız bu dönemde, ülkemize ve halkımıza olan sorumluluğumuz her zamankinden daha fazladır. Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün devrim ve ilkelerinin izinde, ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak, aydınlık ve çağdaş bir geleceğe taşıyacak olan kadrolar, Cumhuriyet Halk Partisi örgütündedir.

Bize düşen, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde, adalet mücadelesini, demokrasi mücadelesini, kimseyi ötekileştirmeden, herkesin değerlerine saygıyı esas alan birleştirici politikalarla büyütmektir. Bu talan düzenini kamucu politikalarla aşacak bir sosyal devleti var etmektir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçerek demokrasiyi teminat altına almaktır.

CHP gücünü dünden aldığı kadar, yarınları umutla kurabilme iradesini ayakta tutmaktan alıyor. Zafer yakın… Kazanacağız… Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek!

Nice yıllara…


Adem ZEYBEKOĞLU

CHP Muğla İl Başkanı