CHP MUĞLA İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU’NDAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

24.11.2022

Demokrasimizin geleceği, toplumsal hoşgörünün yerleşmesi, ekonomimizin bilgi ekonomisine geçerek dünya ile rekabet edebilmesi için eğitim sistemi hayati bir öneme sahiptir. Türkiye’nin dünyada hak ettiği yeri alması, insani gelişmişlik sıralamasında ilk 20 ülke arasına girmesi, birinci sınıf bir demokrasi ile kalkınması ve gelişmesi ancak eğitim ile mümkündür.

Eğitim sisteminin omurgası gözbebeğimiz öğretmenlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Başöğretmenlik” sıfatını kabul ettiği gün olan 24 Kasım’da öğretmenlere duyduğu saygıyı şu cümlelerle ifade etmiştir: “Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”

Eğitim sistemini adeta bir yapboza çeviren AKP, hem öğretmen emeğini değersizleştirip, güvencesizleştirmiş hem de bir çok öğretmen gencimizin atamasını yapmayarak onları yoksulluğa sürüklemiş ve eğitim sistemini genç dimağların yaratıcılıklarından mahrum kılmıştır.

Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyıl’ında eğitim sisteminin içinde bulunduğu bu acı tabloyu değiştireceğiz. Öğretmen emeğini değerli kılacak, öğretmenlerimizin olanaklarını arttıracak; çağdaş, akılcı bir eğitim sistemi kuracağız.

Bu duygularla, Cumhuriyeti koruyacak ve yaşatacak nesiller yetiştirmek için mücadele eden tüm öğretmenlerimize başarılar diliyor, öğretmenler gününü kutluyor, atanamayan öğretmenlerimizin bir an önce öğrencilerine kavuşmasını temenni ediyoruz.

ADEM ZEYBEKOĞLU

CHP MUĞLA İL BAŞKANI