CHP MUĞLA İL BAŞKANI ADEM ZEYBEKOĞLU'NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI:"AÇTIKLARI YOLDA MÜCADELE ETME KARARLILIĞIYLA, CUMHURİYETİ VE DEMOKRASİYLE BULUŞTURACAK YENİ ZAFER’LERE YÜRÜYORUZ.."

30.08.2022

30 Ağustos 1922; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının uğruna canını koyarak yürüttükleri anti-emperyalist mücadelenin Zafer’le taçlandığı gündür. Zafer bayramı öyle güçlü bir kırılmadır ki, anlamı savaş meydanlarından taşmış, özgür, laik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolun köşe taşlarından biri olmuştur.

Zafer bayramı, emperyalist güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya gelmesi, ülkemizde hayata geçirmek istediğimiz demokrasi için de bugünlere uzanan güçlü bir miras bırakmıştır. 30 Ağustosun bıraktığı çoğulcu ve çok sesli mirasla, herkes birlik ve beraberlik içinde olursa; işte bu birlik ve beraberliği, ülkemizin ihtiyacı olan yeni demokratik bir Anayasa için temel yapacağız.

Bu Anayasa için öncelikli olarak tek adam rejiminden kurtulmak zorundayız. Tek Adam Rejiminden kurtuluşun tek yolu da, toplumun bütün kesimlerinin omuz omuza mücadele vermesi ile gerçekleşebilir.

Nasıl ki ulusumuzu esir etmek isteyenlere karşı 30 Ağustosta büyük bir zafer kazandıysak, nasıl ki iktidarı Padişahtan alıp halkımıza verdiysek; Tek Adam Rejiminin yarattığı karanlığı da, halkımızla birlik ve beraberlik içinde yırtıp atacağız.

Başta Büyük Zaferin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi de minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Açtıkları yolda mücadele etme kararlılığıyla, Cumhuriyeti ve demokrasiyle buluşturacak yeni Zafer’lere yürüyoruz…


ADEM ZEYBEKOĞLU

CHP MUĞLA İL BAŞKANI